Bemutatkozáshoz klikk a képre!

 Zaja Gyula               Debrei Mátyás                Palló Zsolt                   Nagy Gábor    

Gitár, ének, vokál              Basszusgitár, ének, vokál                 Dob, csörgő                     Billentyű, gitár, ének, vokál

Zenekarvezető, alapító tag       Zenei vezető, alapító tag          A zenekar fő metronómja            Zenei vezető, a zenekar füle 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                            

 

                   

Együttesünk legfőbb célja életben tartani az Illés és Fonográf életművet, amely mára a nemzeti örökségünk részét képezi.

2010-ben összehozott a sors Miller Lajos nagy hírű operaénekessel -aki az Árpád Népe című darabban is főszerepet játszott- több zenei programot is szervezett itt Markazon ismert művészekkel, hallott minket is élőben mint korábbi "kísérleti" formációt. Ebből jött a közös ötlet: hívjuk meg Szörényi Leventét és csináljunk vele egy Illés-történeti áttekintő műsort, amit megfűszerezünk néhány zenével is.

Innen számíthatjuk az Illés Szekerén emlékzenekar kezdetét, amikor is 2011 január 4.-én   (a zenekarunk 2 gitáros + billentyűs "maradványa") kiegészültünk  új basszusgitárossal és dobossal. Szűk egy hónap tömény próba és nagyjából összeszokás után jött a Szörényi-est, ahol remegő lábbal és gyomorral összehoztuk a produkciót. A műsor után Levente gratulált nekünk a rövid felkészülési idő alatt összehozott teljesítményért és ellátott minket szakmai tanácsokkal. Percekkel később Hegedűs Indián László  Illés klub alapító-vezető törzstag névjavaslata következtében lettünk -azóta is: ILLÉS SZEKERÉN.

A későbbiek során belekóstoltunk az Illés-örökséghez  nagyon közel álló Fonográf- dalokba is,  így helyhez és alkalomhoz illően ezekkel is tudunk a közönségünknek kedveskedni.

Mindez a jól ismert és elismert szerzőpárosnak köszönhető, akik megszámlálhatatlan nagyszerű dallal gazdagították zenei kultúránkat:

Szörényi Levente és Bródy János,

de mellettük mindenképp említést érdemelnek még: Illés Lajos, Pásztory Zoltán akik már sajnos az égi zenekar tagjai,

Móricz Mihály, Tolcsvay László, Németh Oszkár, Szörényi Szabolcs, akik ma is aktívan részt vesznek a zenei életben.