Már néhány évesen kapcsolatba kerültem a zenével, mivel mindkét nagybátyámnak egész jó Hi-Fi cucca és hozzá lemezek-szalagok voltak sokféle zenével. Elég sok időt töltöttem velük ahhoz, hogy a hangtechnika és a zene is egy életre megfertőzzön. Anyu zongorán tanult játszani még lánykorában, így általános iskolás éveim alatt szerette volna ezt a hagyományt is "továbbhárítani" rám, viszont én akkor inkább dobolni szerettem volna - ami bizonyos okok miatt sehogy sem jött össze.

A zenekar megalakulása évekkel korábbi előzményekre vezethető vissza, mégpedig az 1990-es Illés koncertig - amikor még kissrác voltam és sajnos csak a később megjelent CD-ről tudtam átélni a koncert hangulatát, ami az anyunak köszönhető. Az volt az érzésem, mintha már sokkal régebben is hallottam volna ezeket a számokat, csak nem gondoltam hogy ezek mind ugyanaz az Illés együttes művei. Minél többet hallgattam, annál több nagyszerű motívumot fedeztem fel a zenében, mint ahogy a szövegben is. Próbáltam gitáron is játszani-beleélni magam zeneileg, így még közelebb került hozzám az egész.  Néhány nap alatt annyira "megfertőzött", hogy -több mint 20 éve- azóta is tart ez az állapot!  Mindig az járt a fejemben, ha egy csoda folytán lenne még egy Illés koncert, azon ott a helyem az első sorban...és jött '96, valóra vált a kívánságom (igaz az 5.sorban).

10 évvel később 2006-ban véletlenül(?) rátaláltam az Illés Klubosch-ok honlapjára, amely megvilágosította számomra hogy ma is létezik a rajongói klub, ahol közvetlenül megismerhettem az Illés zenekar tagjait, az alapítótagokat, a 10...70 év körüli rajongókat és az FG-4 emlékzenekart.

Egy évvel később közeli zenészekből összeállt egy kezdetleges csapatunk, amelyben kipróbálhattam milyen is együttesben zenélni, másokkal szinkronban lenni. Shadows, majd néhány Illés számot is kipróbáltunk, volt fellépésünk helyben, Gyöngyösön, majd 2008-ban a Fonóban is ami egy baleset miatti forgalmi dugóból eredő késéssel és kapkodással kezdődött. A koncert nem igazán jó minőségéhez hozzájárult még a tapasztalatlanság és a művészek előtti lámpaláz is. Ami ez után történt, azt már a Magunkról - oldalon olvashatod tovább.

Visszalépéshez kattints a képre!

 

                                    Epiphone by Gibson  Sheraton                                     LANEY láda +  saját készítésű  80W full csöves fej

                                 

                                              

                    Saját gyártmányú csöves torzítópedál                                                        Ritkaság: Marshall 2046 Specialist  combo